Olet tässä

Potilas- ja sosiaaliasiamies

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaalla on oikeus laadukkaisiin palveluihin ja hyvään kohteluun.

Kuntayhtymän potilas- ja sosiaaliasiamies neuvoo ja ohjaa asiakkaita ja heidän omaisiaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan asemaan ja oikeuksiin liittyvissä asioissa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi palveluun ja hoitoon liittyvät asiat sekä asiakkaan kohtelu.

Potilas- ja sosiaaliasiamies auttaa tarvittaessa ristiriitojen ratkaisemisessa ja neuvoo menettelytavoissa. Tarvittaessa asiamies avustaa muistutuksen tai kantelun tekemisessä. Asiamieheltä saa myös tietoa potilasvahinkolaista ja apua potilasvahinkoilmoituksen tekemiseen. Potilas- ja sosiaaliasiamiehen palvelut ovat maksuttomia.

Potilas- ja sosiaaliasiamiespalvelut Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymälle tuottaa 1.7.2021 - 12.4.2022 Merikratos Oy.

Yhteystiedot

Sosiaali- ja potilasasiamiehen neuvonta palvelee 1.7. alkaen tiistaisin kello 12–15 ja keskiviikosta torstaihin kello 10–13, puh. 050 341 5244

Henkilökohtaisesta tapaamisesta tulee aina sopia etukäteen.

Sosiaali- ja potilasasiamiehet: Sointula Maija-Kaisa, Vainio Heidi

Sähköposti: sosiaaliasiamies [at] merikratos.fi, potilasasiamies [at] merikratos.fi (ei suojattu, joten ethän lähetä salassapidettäviä tietoja)

Postiosoite: Merikratos Oy / sosiaaliasiamies tai Merikratos Oy / potilasasiamies, Pohjoisrinteentie 4, 21410 Lieto.