Olet tässä

Kutsuntatarkastukset

Kutsuntaikäisten terveystarkastukset tehdään pääsääntöisesti opiskeluterveydenhuollon ja terveysasemien yhteistyönä. Tarkastukset ovat oppilaitosten terveydenhoitajien tiloissa tai terveysasemilla.

Terveydenhoitajat lähettävät ajan kirjeellä kutsuntaikäiselle ennakkoterveystarkastuksesta, joita tehdään kevään ja kesän aikana. Tarkastuksen yhteydessä annetaan aika lääkärin terveystarkastukseen, joka on oman paikkakunnan terveysasemalla.

Time out! Aikalisä! Elämä raiteilleen on nuorille tarkoitettu palvelu, jonka tavoitteena on keskustella kutsuntaikäisten kanssa, tarjota apua ja tukea armeijaan lähtijöille, mutta ennen kaikkea lykkäystä saaneille tai armeijan keskeyttäneille.

Ohjaajalta saa tukea oman elämäntilanteen selvittelyyn sekä apua ratkaisujen löytymiseen. Palvelun piiriin voi tulla, jos haluaa tietoa opiskeluun, työnhakuun, asumiseen, toimeentuloon ja terveyteen liittyvissä asioissa tai jos nuori haluaa keskustella asioista ulkopuolisen henkilön kanssa. Käsiteltävistä asioista ja tapaamisten määrästä sovitaan yhdessä.

Aikalisä-palvelu on kuntien nuorille tarjoama luottamuksellinen ja maksuton palvelu. Kaikki ohjaajat ovat koulutettuja ammattilaisia ja he ovat mukana kutsunnoissa Pyhäjoella, Raahessa ja Siikajoella.
 

Yhteystiedot

Raahe

Terveydenhoitaja 
Tuija Kaisto
040 135 7129

Terveydenhoitaja 
Marjut Paganus
044 439 4532

Terveydenhoitaja 
Tiina Sallinen
044 439 4619

Pyhäjoki

Terveydenhoitaja
Paula Lammi 
040 135 8019

Ruukki

Terveydenhoitaja
Tuula Lehto
044 439 4624

Vihanti

Terveydenhoitaja
Minna Kallio
044 439 4617