Olet tässä

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelun asiakkaita ovat kaikki ne pitkäaikaista sairautta sairastavat avohoidon asiakkaat, joiden sairauden hoidon tai sen jälkitilan seurannan kannalta on tarpeellista antaa hoitotarvikkeita tai välineitä. Hoitotarvikkeiden saamiseksi tarvitaan päätös hoitavasta yksiköstä.

Asiakas otetaan jakelun piiriin, kun hoitotarvikkeiden käyttö on kestänyt yli 3 kuukautta. Jakelu voidaan aloittaa myös välittömästi, mikäli asiakkaan hoito on pitkäkestoista ja hoitotarvikkeiden tarve arvioidaan pysyväksi (esimerkiksi avanne-, inkontinenssi- ja diabetesasiakkaat. Erityistarvikkeet (esimerkiksi avanne-, trakeostomia-, suolihuuhtelu ym. tuotteet) annetaan hoitavasta yksiköstä.

Tarvikkeet ovat asiakkaille maksuttomia ja hoitotarvikkeet saa 3 kuukaudeksi kerrallaan. 

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän hoitotarvikejakelu toimii Raahen sairaalassa, josta tilaukset ja jakelu hoidetaan koko kuntayhtymän alueelle. 

Asiakkaat tilaavat hoitotarvikkeensa sähköisesti hoitotarvikeraahe [at] ras.fi () tai puhelimitse:

puh. 044 439 3751

Puhelinaika: tiistai ja torstai klo 12-15.

Hoitajalle voi varata ohjausajan puhelimitse puhelinaikana.

Hoitotarvikkeiden noutaminen

Tilatut hoitotarvikkeet voi hakea Raahen noutolokerikosta. Vihannista, Pyhäjoelta, Siikajoelta ja Ruukista tuotteet noudetaan terveysasemien aukioloaikana. Raahen alueella on yksi noutolokerikkoyksikkö. Asiakas saa ilmoituksen tekstiviestillä, kun hoitotarvikkeet ovat noudettavissa noutolokerikosta. Hoitotarvikkeet saapuvat noutolokerikkoon noin viikon kuluessa tilauksesta.

Noutolokerikko on sijoitettu Raahen sairaalan pääaulaan (ovi S1) Rantakatu 4, 92100 Raahe.

Lokerikoista voi noutaa tilatut hoitotarvikkeet arkipäivisin ma-ti klo 6-20, ke klo 6-21 ja to-su klo 6-20 välisenä aikana. Noutamatta jätetyt tuotteet palautuvat automaattisesti viikon kuluttua takaisin Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymälle. Tilatut tuotteet voi noutaa aukioloaikojen mukaisesti

Tuotteiden palautus

Käyttämättömät tuotteet voi palauttaa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän hoitotarvikejakeluun erikseen sovitusti. Palautuksesta on tehtävä ilmoitus Raahen hoitotarvikejakeluun sähköpostitse: hoitotarvikeraahe [at] ras.fi () tai puhelimitse numeroon 044 439 3751 ennen palautusta.

Yhteystiedot

Raahe

Sairaala
puhelinaika ti ja to klo 12-15
044 439 3751
sähköposti: hoitotarvikeraahe [at] ras.fi