Olet tässä

Apuvälinepalvelut

Hyvinvointikuntayhtymän apuvälineiden lainaus on keskitetty Raaheen. Apuvälinekeskukselta annetaan oman kuntayhtymän asiakkaille apuvälineitä kotiin lyhyt- ja pitkäaikaiseen lainaan.

Lainattavia apuvälineitä ovat lähinnä liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottavat välineet. Sairaanhoidolliset välineet kuuluvat kotisairaanhoidon vastuulle. Pienapuvälineiden (esimerkiksi paksunnokset, aukaisijat) lainauksesta huolehtii pääsääntöisesti toimintaterapeutti.

Yksilölliset apuvälinesovitukset tehdään ajanvarauksen kautta. Kuntayhtymällä ei ole kotiinkuljetuspalvelua, joten apuvälineen noudosta ja palauttamisesta vastaa asiakas itse.

Ruukkiin, Pyhäjoelle, Siikajoelle ja Vihantiin menevät apuvälineet kuljetetaan säännöllisesti kuntien terveysasemille, josta asiakkaat voivat ne sopimuksen mukaan noutaa ja myös palauttaa.

Apuväline palautetaan heti, kun käyttötarve päättyy. Apuvälineessä tulee näkyä ainakin asiakkaan nimi, etenkin jos apuväline palautetaan muualle kuin Raahen apuvälinekeskukseen. Palauttamatta jääneistä ja tahallaan rikotuista apuvälineistä asiakkaalta peritään apuvälineen hankintahinta.

 

Yhteystiedot

Ajanvaraus
08 849 5620

avoinna
ma ja ke klo 10-14
pe klo 8-12
(ti ja to suljettu)

Apuvälineiden huolto
tekninen huolto
044 439 4451

Sijainti: sairaalan 1. kerros,
sisäänkäynti L1,
Rantakadun puolelta

Pysäköinti ja opastus