Täydennetty: 5-11 vuotiaiden koronarokotukset aloitettu, nettiajanvaraus käytössä myös

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä on aloittanut 5-11 -vuotiaiden koronarokottamisen. Kyseinen ikäluokka rokotetaan ajanvarauksella muiden ikäluokkien tapaan

Raahessa 5-11 -vuotiaiden koronarokotukset on aloitettu 13.1. Huoltaja voi varata rokotusajan 5–11-vuotiaan puolesta osoitteessa www.ras.fi/nettiajanvaraus tai www.nettirassi.fi tai puhelimitse Raahen koronarokotuksen ajanvarauksen takaisinsoittonumerosta 040 135 8540, joka palvelee arkisin kello 8-10.

Pyhäjoella alle 12-vuotiaiden rokottaminen on aloitettu 12.1., Siikajoen Ruukissa aloitetaan 25.1. ja Vihannissa 5-11 vuotiaita rokotetaan ensimmäisen kerran 2. helmikuuta. Vihannin, Pyhäjoen ja Ruukin rokotuksiin aika varataan lääkärinvastaanottojen ajanvarausnumeroista. Puhelinnumerot löytyvät RAS:n koronarokotussivulta. Nettiajanvaraus ei ole vielä tällä hetkellä käytössä Pyhäjoella, Siikajoella ja Vihannissa. 

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori kykenee ikänsä ja kehitystasonsa perusteella päättämään asiasta. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan suostumus lapsen huoltajilta. Rokottajan pitää olla vakuuttunut, että huoltajien suostumus rokottamiselle on saatu. Suostumuksen voi antaa myös kirjallisena.

Jos alaikäisellä on enemmän kuin yksi huoltaja, suostumus tulee saada kaikilta niiltä, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta. Jos huoltajien toimivaltaa päättää lapsen terveydenhuollosta on rajoitettu tai annettu muulle taholle, suostumus pitää saada kaikilta niiltä, joilla on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta.

THL:n laatima suostumuslomake alaikäisen koronarokotukselle on tulostettavissa verkossa.

Lomake löytyy oheisen linkin takaa: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)

Juttua muokattu maanantaina 17.1. Lisätty tieto nettiajanvarauksesta.