Ruukin luonto- ja hevoskeskus etäopetukseen - neljä positiivista koronatapausta aiheutti ison määrän altistuneita

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen neljästä koronatapauksesta on seurannut tähän mennessä 32 altistumista. Heistä vajaa puolet on koulun oppilaita ja henkilökuntaa ja kaikki altistuneet on määrätty karanteeniin.

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksessa todettiin aiemmin neljä positiviista koronatapausta. Koronatapauksen lähde ja tartunnan saaneet ovat kaikki kotoisin RAS:n toiminta-alueen ulkopuolelta.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueen kuntiin tuli tästä ryppäästä yhteensä neljä altistumista. Alueen ulkopuoliset altistumiset koskettaa kaikkiaan kahdeksaa eri kuntaa, mutta ainakaan toistaiseksi altistumiset eivät ole aiheuttaneet jatkotartuntoja meillä saati muualla. Kaikki altistuneet on määrätty 14 vuorokauden altistuskaranteeniin.

Altistuneista muutama on oireillut ja he ovat käyneet testeissä, mutta koronatestin tuloksia ei ole vielä tullut. Altistumiset ovat tulleet viime lauantain ja tiistain välisenä aikana.

Jotta tapauksen tilannekuva saadaan selvitettyä mahdollisimman hyvin, Ruukin luonto- ja hevoskeskus on loppuviikon etäopetuksessa, pois lukien eläinten hoitoon liittyvä toiminta.