Remontoitu Gellmannin H-talo saanut jo uusia ”asukkaita”

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän aikuissosiaalityö ja vammaispalvelut ovat muuttaneet sairaalan tontilla sijaitsevaan ja juuri remontoituun Gellmannin H-taloon.

Osittain vielä keskeneräiset, mutta valtaosin uudenkarheat toimistotilat saavat monta uutta ”asukasta”. Keskeneräisyydestä huolimatta ainakin aikuissosiaalityössä, eli työikäisten palveluissa ollaan uuden äärellä tyytyväisiä.

”Aikuissosiaalityö ollut aiemmin kahdessa eri paikassa: Softpoliksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Nyt koko aikuissosiaalityö, yhteensä 15 ihmistä ollaan jatkossa saman katon alla ja samassa kerroksessa. Ollaan oikeasti tosi tyytyväisiä siihen, että päästiin samaan tilaan. Vaikka aiemminkin olimme samassa talossa, niin eri kerroksissa olemiseen on liittynyt tietynlaisia muuttujia, jotka nyt poistuvat”, aikuissosiaalityön palveluesimies Satu Kinnunen kertoo.

Aikuissosiaalityön asiakasvastaanotto toimii normaalisti. Palvelu pyörii ajanvarauksella ja asiakkaat ohjataan uuteen osoitteeseen: Rantakatu 4 sisäänkäynti H 1 (Tauno Kiesvaaran väylällä) sijaitseviin tiloihin.

Aikuissosiaalityön puhelinajat ovat entisellään eli arkisin kello 12-13 ja palveluohjaus toimii maanantaista torstaihin kello 8-11.

”Koska remontti on vielä kesken, eikä opasteita vielä ole, olemme jonkin verran hakeneet asiakkaita ihan parkkipaikalta asti. Vähän tässä on vielä erilaista muuttoon kuuluvaa järjestelyä, mutta se kuuluu asiaan”, Kinnunen kertoo.

Kuntayhtymän vammaispalvelut ovat myös jo uusissa tiloissa ja tulosyksikköjohtaja Juha Kähkönen näkee, että tilat ovat toimivat. Vammaispalvelujen työntekijöistä viidelle on korvamerkitty toimisto uusiin tiloihin ja lisäksi kaksi työntekijää käyttää tiloja enemmän tai vähemmän säännöllisesti.

Lisäksi kuntayhtymän neuvolapalveluista työttömien terveystarkastuksia tekevä terveydenhoitaja työskentelee kaksi päivää viikossa H-talossa.

H-talon aula