Raahen sairaalan osastohoidossa paljon koronapotilaita – vierailua osastoilla kannattaa välttää

Vaikka Raahen alueen koronaepidemiatilanne on tällä hetkellä kohtuullinen, Raahen sairaalassa osastohoitoa tarvitsevien määrä on suuri. Sairaalan osasto 5 on tällä hetkellä täysin koronapotilaiden käytössä, koska osastohoitoa tarvitsevien määrä on yhtä suuri kuin viime keväänä.

Koronatilanteen vuoksi toivomme, että vierailuja osastoilla vältetään, kunnes toisin ilmoitetaan. Tartuntavaara osastoilla on tällä hetkellä suuri, ja vierailijat voivat liikuttaa koronavirusta sekä osastojen sisään että osastoilta ulos.

Koronatilanteen ja Raahen sairaalan osastopaikkojen täyttymisen vuoksi olemme joutuneet turvautumaan muiden kuntien sote-yksiköiden apuun, eli päivystykseen saapuvia potilaita on siirretty jatkohoitoon muille paikkakunnille

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän infektiopoliklinikka on avattu. Poliklinikka toimii arkipäivisin kello 8-15. Päivitetyt näytteenottokriteerit löytyvät Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän verkkosivuilta www.ras.fi kohdasta ”koronavirus -tiedotteet ja ohjeet”. Infektiopoliklinikan puhelinnumero on 040 135 8530.