Koronarokotusta ilman ajanvarausta, virvokkeita ja hyvää mieltä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä järjestää tällä ja seuraavalla viikolla taas koronarokotuksia ilman ajanvarausta. Lauantaina 16. lokakuuta on luvassa poikkeuksellinen rokotuspäivä, sillä jokainen rokotuksen ottava saa nauttia rokotuspaikalla ilmaiset pullakahvit, teetä ja mehua.

Yksin ei kuntayhtymä virvokkeita tarjoile, sillä mukaan saatiin pari yritystä ja yhdistys. Virvokkeiden tarjoilusta nimittäin vastaavat Raahen Prisma, Fennovoima ja paikalliset Rotaryt, joten lauantaina rokotuspaikalta ei kenenkään tarvitse lähteä kuivin suin kotiin.

Idea tarjoilusta syntyi viime viikolla, eikä paikallisia toimijoita tarvinnut kahta kertaa houkutella mukaan. Tämä ilahdutti muun muassa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja Marjukka Mannista.

“Ilman rokotekattavuuden nousua emme saa yhteiskuntaa auki. On todella hienoa, että saimme paikallisia yrityksiä mukaan kantamaan yhteiskuntavastuuta”, Manninen kertoo.

Pyhäjoen Hanhikivelle ydinvoimalaa rakentava Fennovoima kannustaa sekä omia työntekijöiltään että muitakin ihmisiä hankkimaan koronarokotteen.

“Toki rokotteen ottaminen on jokaisen henkilökohtainen asia. Me toivomme, että rokotekattavuus mahdollistaisi paluun normaaliin arkeen ja takaisi myös ihmisten terveysturvallisuuden”, Heli Haikola, Fennovoiman alueviestintäpäällikkö kertoo.

Myös Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola näkee, että rokotekattavuuden nousu on sellainen asia, jota on syytä tavoitella.

“Haluamme Osuuskauppa Arinassa omalta osaltamme olla mukana rokotuspäivässä, koska haluamme kaikille mahdollisuuden turvalliseen elämään. Nyt rokotuspäivään saadaan myös mukava kahvihetki. Missiomme mukaan Rakkaudesta Pohjois-Suomeen – yhdessä teemme paremman paikan elää”, Kokkola kommentoi.

Koronarokotuspäivää virvokkeineen vietetään lauantaina 16. lokakuuta Kummatin vanhalla koululla Kummatinkatu 3:ssa Raahessa. Käytössä on Modernan ja Pfizerin Comirnaty rokotteet ja päivän aikana saa sekä 1. että 2. koronarokotuksia.

2. rokotteen saannin edellytyksenä on se, että 1. rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

Walk In yhdessä yritysten kanssa.