Joulupostia ikäihmisille -kampanja oli menestys

Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja Joulupostia ikäihmisille oli menestys myös Raahen seutukunnassa.

Kampanja keräsi 1842 joulukorttia ikääntyneille Pyhäjoelle, Raaheen ja Siikajoelle. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12.2021 yhtä aikaa 113 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Pyhäjoella, Raahessa ja Siikajoella kerätyt kortit jaetaan hoito- ja hoivakotien asukkaille ja kuntayhtymän kotipalvelun asiakkaille. Kortteja riitti myös osalle sairaalan potilaista sekä vammaispalvelujen ja mielenterveyspalvelujen asiakkaista.
"Kortteja oli mukava tehdä. Kun itselläkin on ollut lähipiirissä ikäihmisiä, niin on huomannut miten he ilahtuvat pienistäkin muistamisesta", kertoo yksi joulukorttien lahjoittajista.

"Olimme ensimmäistä kertaa mukana kampanjassa.  Korttien määrä oli positiivinen yllätys.  Oli hienoa, miten innokkaasti kuntalaiset ja yhteistyökumppanit lähtivät mukaan.  Kiitokset kaikille mukana olleille", sanoo kampanjan yhteyshenkilö Lea Hassila hyvinvointikuntayhtymästä.

Toista kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi kaikkiaan 110 000 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin sekä terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetetty monilta kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä ja kampanjasta saamamme palaute kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset, ja monelle perheelle tai yhteisölle osallistumisesta on tullut jo perinne. Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui myös puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 113 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Joulukorttikampanja oli menestys.