75-79 -vuotiaiden koronarokottaminen alkaakin jo viikolla 10 - yli 80-vuotiaiden vapaita koronarokotusaikoja vielä jakamatta

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän koronarokottaminen on edennyt vanhimman väestön osalta niin suotuisasti, että 75-79-vuotiaiden rokottaminen aikaistuu alustavasta suunnitelmasta kolmella viikolla.

Jatkossa rokotusaikoja voi varata kaikki yli 75-vuotiaat. Ajanvaraus hoituu tutusta puhelinnumerosta 040 135 8540, johon otettiin tällä viikolla käyttöön takaisinsoittopalvelu. Takaisinsoittopyyntöjä otetaan vasta arkisin kello 8-14. Kun takaisinsoittopyyntö on jätetty, soittajalle soitetaan saman työpäivän aikana takaisin.

Kun asiakas soittaa takaisinsoittoon, hänen ei tarvitse muuta kuin odottaa tietoa soiton rekisteröitymisestä ja tämän jälkeen jäädä odottamaan takaisinsoittoa. Palvelussa on ollut jonoa, mutta jokaiselle tullaan soittamaan takaisin. Uudelleen ei kannata numeroon soittaa, sillä takaisinsoitto rekisteröi vain yhden puhelun kustakin numerosta.

Itse rokottaminen on jatkunut tällä viikolla Kummatin koululla ja NeuvoRassissa. Vaikka rokotteille on ollut kysyntää, alueen vanhimmalle väestölle on edelleen tarjolla jakamattomia rokotusaikoja. RAS kehottaa alueen yli 80-vuotiaita soittamaan takaisinsoittopalveluun, jotta tarjolla olevat rokotteet saadaan annettua.

Ensi viikolla rokottaminen jatkuu keskiviikkona (alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset) Kummatissa ja torstaina (yli 80-vuotiaat) NeuvoRassissa. Kummatissa kulku rokotukseen on ovelta 3,4,5 ja 6, ja alueelta löytyvät opasteet. Autolla saapuvia kehotetaan pysäköimään Liikuntahallin ja koulun väliselle pysäköintialueelle, jotta koulun pihalla liikkuville ei aiheudu vaaratilanteita.

Ensi viikolla Siikajoella, Vihannissa ja Pyhäjoella rokotetaan entiseen tapaan lääkärinvastaanotolla, mutta viikolla 10 kaikki rokottaminen hoidetaan talvilomien vuoksi Raahessa. Näin ollen tavallisesti Vihannissa, Ruukissa tai Pyhäjoella asioivien kannattaa varata aika Raaheen mikäli toivoo saavansa rokotteen viikolla 10. Sivupisteiden osalta rokottaminen normalisoituu viikosta 11 alkaen.

Kun tulet rokotukseen, varaudu kasvosuojaimella, helposti riisuttavalla puserolla ja varaudu rokotuksen saatuasi 15 minuutin seurantaan. Rokotukseen ei voi saapua ilman ajanvarausta.

Yli 80-vuotiaiden rokotusaikoja on vielä jakamatta.