Tekstin koko
VALIKKO

Diabetespoliklinikka

Asiakkaat ja toiminta

Diabetespoliklinikan vastaanotto on lähetepoliklinikka, joka tarjoaa palvelua alueen (Raahe, Siikajoki, Pyhäjoki, Vihanti) tyypin 1 (nuoruustyypin) diabeetikoille sekä tyypin 2 (aikuistyypin) diabeetikoille hoidon vaativuuden perusteella.

Diabetespoliklinikalla on diabeteshoitajien vastaanotto alueen kaikille tyypin 1 diabeetikoille sekä raahelaisille tyypin 2 diabeetikoille. Lääkärin vastaanotto tyypin 2 diabeetikoille on oman terveysaseman vastaanotolla.

Diabeetikoiden jalkojenhoito on järjestetty kuntayhtymän omana toimintana diabetespoliklinikalla. Lähetteen antaa jalkojen riskiluokituksen perusteella hoitava lääkäri tai diabeteshoitaja.

Ravitsemussuunnittelijan palvelut ovat käytettävissä tarvittaessa.

Lasten diabeteshoito on järjestetty OYS:n lastentautien poliklinikalla.

Silmänpohjakuvaus

Silmänpohjakuvaukset on järjestetty ostopalveluna. Palveluntuottaja on Digifindus Oy. Kuvaukset tehdään diabetespoliklinikalla (lapset OYS:ssa) tai omalla terveysasemalla. Palveluntuottaja lähettää ajat suoraan asiakkaille.

Silmänpohjakuvaus suositellaan tehtäväksi tyypin 1 diabeetikoille 2 vuoden välein, tyypin 2 diabeetikoille 2-3 vuoden välein. Jos et ole vielä kuvaseurannassa, niin ota yhteys oman terveysaseman ajanvaraukseen tai diabeteshoitajaan.


Hoitovälinejakelu

Diabeteshoitovälinejakelu on raahelaisille diabetespoliklinikalla 2. kerroksessa ma klo 14-17. Ota itseilmoittautumisautomaatilta vuoronumero saapuessasi hoitovälinejakeluun.
Pyhäjoella, Ruukissa, Siikajoenkylällä ja Vihannissa on oma välinejakelu terveysasemilla.

Diabeetikot saavat sieltä tarvitsemansa määrän verensokerimittausliuskoja ja insuliinihoidossa tarvittavat insuliinikynät, neulat ja ruiskut sekä pumppuhoidon välineet. Hoitovälinejakelua ei ole kesäsulun aikana, josta ilmoitetaan paikallislehdessä erikseen.


Henkilökunta

Lääkärit
Anne Holma
Liisa Hiltunen

Diabeteshoitajat
Riitta Arola
Kaija Hakonen
Heli Havia
Paula Kuorilehto
Päivi Paloniemi
Eija Pietiläinen
Auli Saario
Piia Siermala
Riitta Vainionpää

Jalkojenhoitajat
Sisko Anttila
Rauni Laurila

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)ras.fi

Yhteystiedot

Ajanvaraus
puh. 08 849 4580
ma-to klo 10-16
pe klo 10-15

Sijainti
Sairaalan 2. kerroksessa