Tekstin koko
VALIKKO

Ajankohtaiset tiedotteet

Ylikemisti Pirjo Ketola eläkkeelle

Raahen sairaalan laboratorion ylikemisti Pirjo Ketola on siirtymässä eläkkeelle ja hän vietti viimeistä virkatyöpäiväänsä 31.1.2017.

FT Pirjo Ketola kirjoitti ylioppilaaksi Kajaanissa 1972, opiskeli Oulun yliopistossa biokemiaa ja väitteli vuonna 1988 Lääketieteellisen biokemian laitoksella sekä erikoistui sen jälkeen sairaalakemistiksi Oulun yliopistollisen keskussairaalan laboratoriossa. Hän tuli Raaheen sairaalakemistiksi vuonna 1991.

Kuluneiden 26 vuoden aikana työskentely sairaalan laboratoriossa on muuttunut tehokkaimpien laitteiden ja sähköisen tiedonvälityksen seurauksena. Näytemäärä on kaksinkertaistunut ja uusia tutkimuksia on otettu käyttöön.

- Olemme Oulun jälkeen Pohjois-Pohjanmaan toiseksi suurin sairaalalaboratorio. Otamme näytteitä viidessä toimipisteessä yli 70 000 kpl/vuosi. Näistä näytteistä teemme itse Raahessa yli 90% (yli 400 000 tutkimusta) ja vastaukset ovat valmiita nopeasti, kertoo Pirjo Ketola.
- Laboratorioon voi tulla myös yksityisvastaanottojen lääkäreiden lähetteillä tai ilman lääkärin lähetettä, jolloin asiakas maksaa hinnastomme mukaisen hinnan tutkimuksistaan. Ajan laboratorioon voi varata NettiRassissa ja sieltä näkee myös suurimman osan Raahessa tehtyjen tutkimusten tuloksista.

Sote-uudistusta Pirjo Ketola on ollut valmistelemassa olemalla mukana PoPSter-hankkeen laboratorio-työryhmässä.

Kuvassa läksiäisjuhlatunnelmia

Kuvat: Eevastiina Marjoniemi