Tekstin koko
VALIKKO

Ajankohtaiset tiedotteet

Liikunnan vertaisohjaajakoulutusta tulossa syksyllä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä, Raahen kaupunki ja Siikajoen ja Pyhäjoen kunnat ovat mukana Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen – iäkkäiden terveysliikuntaohjelmassa 2016 alkaen. Ohjelmatyöhön liittyen kunnissa tullaan järjestämään vertaisohjaajakoulutusta syksyllä 2017.

Kuka voi toimia vertaisohjaajajana? Liikunnan vertaisohjaajalta ei vaadita liikunnan ammatillista osaamista, vaan tavallisen ihmisen tiedot ja taidot riittävät. Tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu kannustaa myös toisia mukaan toimintaan.

Koulutus on tarkoitettu ikääntyvien liikuntaryhmien vapaaehtois-, harraste- ja vertaisohjaajille. Tervetuloa esim. eläkeläis-, vammais-, potilas- ja kansanterveysjärjestöjen, urheiluseurojen, kyläyhdistysten tai muun ikääntyvien toiminnan piirissä toimivat ohjaajat tai ohjaajiksi aikovat.

Koulutuksen tavoitteet:

  • Saada tietoja ja taitoja iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta sekä sen vaikutuksesta liikkumiskykyyn.
  • Oppia mittaamaan iäkkäiden tasapainoa ja lihasvoimaa tietyillä testeillä.
  • Oppia ohjaamaan iäkkäiden omaehtoista sekä ryhmässä tapahtuvaa voima- ja tasapainoharjoittelua valmiiden ohjeiden avulla.
  • Oppia tukemaan iäkkäiden omia voimavaroja ja edistää vertaistukea liikunnassa.

Mitä koulutus antaa?

Koulutus antaa perusvalmiudet toimia vertaisohjaajana erilaisissa ikäihmisten liikuntaryhmissä ja vapaaehtoisena liikuntakaverina. Se tarjoaa tietoa ikäihmisten liikunnanohjauksesta, terveysliikunnasta sekä rajoitteista liikunnassa. Koulutuksessa jaetaan ideoita ja virikkeitä liikuntaryhmän ohjaamiseen.

Koulutukseen sisältyy välitehtäviä, jotka käydään yhdessä läpi koulutuksen aikana. Koulutus sisältää koulutusmateriaalin, kahvit ja on osallistujille maksuton. Koulutuksesta saa todistuksen.

Kouluttajina toimivat alueen VoiTas-kouluttajat.

Seuraa lehti-ilmoittelua!

Lisätietoa: Yhteistyöryhmän puheenjohtaja Erja Laulumaa, erja.laulumaa(at)ras.fi puh. 040 830 3138