Tekstin koko
VALIKKO

Ajankohtaiset tiedotteet

Lapsiperheiden palveluohjaus käynnistyy 7.8.2017. Se tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsille, nuorille ja perheille suunnattuihin sosiaalipalveluihin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille seutukunnan perheille, joissa on alaikäisiä lapsia. Palveluohjaukseen voivat ottaa yhteyttä sekä asiakkaat että viranomaiset. Palveluohjaus on maksutonta ja vapaaehtoista.

Palveluohjaajat vastaanottavat kaikki ensiyhteydenotot perheneuvolaan sekä lapsiperheiden kotipalveluun ja perhetyöhön. Palveluohjaajat ottavat vastaan myös lastensuojeluilmoitukset ja muut yhteydenotot lastensuojelullisissa asioissa. Palveluohjauksesta voi kysyä neuvoa silloin, kun ei tiedä mihin ottaa yhteyttä. Palveluohjauksen tehtävä on tehdä ensiarvio perheen tilanteesta, kartoittaa yhdessä perheen ja verkoston kanssa, minkälaisesta tuesta perhe voisi hyötyä sekä järjestää perheelle tarvittava tuki.

Voit ottaa yhteyttä palveluohjaukseen esimerkiksi silloin, kun:

  • toivot tukea perhetilanteeseen, kasvatukseen, parisuhteeseen tai arjen toimintoihin liittyen
  • olet huolissasi alaikäisen käytöksestä tai mielialasta
  • sinulla on herännyt huoli alaikäisen kasvuolosuhteista
  • olet huolissasi vanhemman jaksamisesta
  • olet kohdannut perheväkivaltaa

Palveluohjaaja on tavoitettavissasi arkisin klo 8-11 välillä numerossa 040 135 8125. Mikäli puheluusi ei ehditä vastata heti, voit jättää ääni- tai tekstiviestin, ja sinulle soitetaan takaisin.

Kiireellisissä kriisi- ja hätätilanteissa on aina otettava yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi sosiaalipäivystyksen tarpeen.